L’espai

Espai que veu la seva llum l’any 2016 amb la voluntat de donar a conèixer el ioga Iyengar® i ensenyar a les persones a practicar.

LA SALA DE IOGA

Equipada amb tot el material i suports necessaris per la pràctica del ioga Iyengar®. Té 73 metres quadrats fent de l’espai un lloc ampli i còmode on practicar.

Per què fer ioga

Des de fa milers d’anys que a l’Índia s’estudia l’ātma vidya, concepte sànscrit que es pot traduir com ‘la ciència del propi ésser’. La finalitat és el trànsit per la vida amb un estat interior de calma i equanimitat. La tècnica d’aquesta ciència és el ioga, l’art que treballa totes les dimensions de la persona: cos, ment, intel·ligència, esperit i energia.

Aprèn a practicar

La pràctica de ioga Iyengar® requereix d’un procés d’aprenentatge. Per obtenir els beneficis de la pràctica cal aprendre a col·locar-se bé, trobar la precisió en els alineaments i assentar una bona base. És un procés artesà que demana paciència i constància.

La calma mental, l’alliberament de tensions corporals i la vitalitat són el resultat de la pràctica. Si vols sentir els beneficis d’aquesta pràctica vine a aprendre ioga Iyengar®. Classe a classe aniràs comprenent el mètode i veuràs com amb el temps tindràs la capacitat d’anar-lo aplicant a la teva vida.

Seguim un sistema que introdueix el ioga gradualment aportant a l’alumne confiança i comprensió sobre la pràctica. Mica en mica augmenta la capacitat de treballar amb el cos amb una ment atenta i concentrada.

Durant les classes es fan correccions personalitzades i de grup, explicant la biomecànica de les postures per avançar amb seguretat. Les classes s’organitzen per nivells corresponents als anys de pràctica regular de l’alumne dins d’aquest sistema.

ioga molt més que estiraments

El ioga Iyengar® és un sistema de pràctica molt complert, gradual i progressiu. El punt de partida és el cos, territori sovint desconegut. Estudiem i explorem en detall les postures per tal de practicar-les amb precisió i control. La pràctica d’āsana és meditació en acció. Ens aporta pau interior i claredad, integrant cos i ment per estar presents, amb consciència.

Treballem amb seqüències de pràctica per assolir les assanes. Aleshores adquirim la capacitat de romandre-hi més temps, amb més concentració i permanència. Les assanes ens preparen per la pràctica de prāṇāyāma, regulació de l’energia vital a través del treball amb la respiració.

El ioga és un viatge de l’exterior cap a l’interior. Treballem des del cos per calmar la ment. Adquirim amb la pràctica la capacitat de percebre i fer-nos conscients de la nostra veritable essència cosa que ens aporta pau i joia a l’interior.

“El cos es veu condicionat pel passat, la ment pel passat i el futur. En la pràctica cos i ment s’uneixen en el present. El ioga permet trobar una pau interior que no es veu alterada ni modificada per les tensions, alts i baixos, dualitats, plaers i patiments de la vida.”
BKS Iyengar